Jan de Wolf studeerde aan de Kunstacademie Tilburg. Hij verstond het om niet alleen zelf kunstenaar te zijn, maar kon zijn passie ook overbrengen op leerlingen. Hij was leraar kunstgeschiedenis aan het Odulphus en Theresia Lyceum. En docent grafisch tekenen en mode-ontwerpen aan de scholengemeenschap Dionysius in Tilburg.

Jan had een tekenclub op de zolder van Boerderij Denissen. Vele malen is zijn werk geëxposeerd. De tentoonstelling van zijn werk bij Boerderij Denissen werd geopend door de Franse culturele attaché. Veel van zijn werk was immers gemaakt in Frankrijk en Parijs.

Liefde voor Frankrijk

Minstens één keer per jaar was Jan de Wolf te vinden in Parijs en Frankrijk. Vele duizenden kilometers zijn per auto en fiets afgelegd op zoek naar de ideale plekjes om vast te leggen op canvas of aquarel-papier. Bekend zijn onder andere zijn serie van gevels van karakteristieke cafés, entrées en restaurants in Parijs en de vele landelijke gezichten.

Dorps- en stadsgezichten

Ook ons eigen dorp heeft Jan vele malen vastgelegd. Voor de Rabo Bank heeft hij in de jaren tachtig een serie aquarellen gemaakt van dorpsgezichten. Leden kregen daar een reproductie van. Voor het bouwproject ‘Craenweide’ kregen sommige kopers van hun makelaar een kleine aquarel van de situatie voor de bouw, een weiland met uitzicht op de Enschotse kerk. Menig dorpsgenoot heeft dan ook een Jan de Wolf aan de muur. Voor Tilburg Wijnstad in 1989 aquarelleerde hij de skyline van Tilburg, die als wijnetiket werd gebruikt.

Creatieve Muzikant

Om zijn studie te bekostigen was Jan de Wolf ook hobby-muzikant. Hij was onderdeel van de jazzband ‘Jazzzes’ en de ’Surprise Band’ en van de carnavalsband ‘Tammazuurke’ en later de ‘Zandstampers’.